ZDROWO i DOMOWO

notatnik kulinarny

czwartek, 28 lutego 2013

KASZA JAGLANA Z JABŁKAMI wer.II

1,5 szk. wody
2-3 łyżki kaszy jaglanej
1-2 jabłka
1 łyżka płatków owsianych
Cynamon /opcjonalnie/

 

Kasza jaglaną zagotować, dodać jabłko pokrojone w ćwiartki. Całość prażyć na małym ogniu aż jabłko rozgotują się. Zestawić z ognia i dodać łyżkę płatków owsianych wymieszać i odstawić, by płatki napęczniały. Na koniec dodać cynamon.
Autor: Unknown o 04:31
Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w XUdostępnij w usłudze FacebookUdostępnij w serwisie Pinterest
Etykiety: danie wegetariańskie, na słodko
Nowszy post Starszy post Strona główna

Etykiety

  • .ciekawostki
  • BOŻE NARODZENIE
  • Danie rybne
  • bułki
  • chleb
  • ciastka
  • danie obiadowe
  • danie wegetariańskie
  • domowa spiżarnia
  • garnek rzymski
  • na słodko
  • na śniadanie
  • pieczywo
  • przekąska
  • sałatka
  • sok
  • wędliny
  • wędzonki
  • zupa
  • zupa-krem

Szukaj na tym blogu

MOJE PRZEPISY

  • ►  2014 (9)
    • ►  września 2014 (1)
    • ►  lutego 2014 (3)
    • ►  stycznia 2014 (5)
  • ▼  2013 (80)
    • ►  czerwca 2013 (5)
    • ►  maja 2013 (15)
    • ►  kwietnia 2013 (5)
    • ▼  lutego 2013 (9)
      • PULPECIKI DROBIOWE
      • PUREE MARCHEWKOWO-JABŁKOWE
      • KASZA JAGLANA Z JABŁKAMI wer.II
      • SAŁATKA WARZYWNA
      • CIASTO BEZOWE Z JAGODAMI I KREMEM ŚMIETANKOWYM
      • SURÓWKA Z MARCHWI I JABŁKA
      • KIEŁBASA WĘDZONA
      • KASZANKA
      • WĘDZONE SZYNKI I BOCZKI
    • ►  stycznia 2013 (46)
  • ►  2012 (104)
    • ►  grudnia 2012 (42)
    • ►  listopada 2012 (58)
    • ►  października 2012 (4)
Motyw Prosty. Obsługiwane przez usługę Blogger.