· 20 dag masła
· 2 łyżka musztardy
· sok z cytryny
· 1 łyżka drobno posiekanej natka pietruszki
· Sól, pieprz
Wszystkie składniki dokładnie utrzeć w misce, włożyć do folii aluminiowej i zwinąć w rulon. Masło włożyć do lodówki aby stężało. Przed podaniem pokroić w krążki.
Polędwica:
·
0,5 kg
polędwicy
·
2,5 łyżki
masła
·
natka
pietruszki
·
sól,
pieprz
Mięso oczyścić z tłuszczu i włókiem, umyć i osuszyć.
Polędwice nacieramy solą, pieprzem i posypujemy posiekana natka pietruszki.
Masło roztopić w brytfance. Mięso w całości włożyć do brytfanki i wstawić do
rozgrzanego piekarnika na 1godz., w temp.170st. Podczas pieczenia mięso trzeba
często polewać powstałym sosem.
Polędwice podałam z gotowanymi ziemnaczkami i duszonymi pieczarkami.
Pyszny obiad gotowy. Smacznego :)