czwartek, 22 listopada 2012

ROLADA SEROWA


350 dag żółtego sera w kawałku
150g kremowego serka topionego
2 jaja ugotowane na twardo    
2 ogórki kiszone
400g pieczarek
1 ugotowana marchew 
sól, pieprz



Pieczarki drobno pokroić i obsmażyć. Jaja, marchew, ogórki pokroić w kostkę.


 
Wszystkie składniki połączyć razem i wymieszać na jednolitą masę, dodając serek topiony. Całość doprawić do smaku.
Zagotować w garnku taką ilość wody, żeby po włożeniu ser był pod wodą. Zdjąć garnek z ognia i zostawić ser w wodzie na ok 20 min.
 
 
 
Następnie wyjąć z wody, odcedzić i rozwałkować, uważając żeby nie powstały dziury.
 
 
Rozsmarować na nim farsz i zwinąć roladę. Roladę zawinąć w folię spożywczą i włożyć na noc do lodówki.