2 papryki
główka czosnku (mała)
duża cebula
0,5 kg pieczarki
łyżka cukru
2 łyżeczki octu
soli
majeranku
pieprzu
oliwa
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, następnie pokroić
w kawałki, wrzucić do dużego garnka i gotować.
Do pomidorów dodać pokrojoną cebulę, czosnek, paprykę. Doprawić przyprawami, dodać ocet. Gotujemy do momentu zgęstnienia konsystencji, następnie przecieramy na jednolitą masę.
Do pomidorów dodać pokrojoną cebulę, czosnek, paprykę. Doprawić przyprawami, dodać ocet. Gotujemy do momentu zgęstnienia konsystencji, następnie przecieramy na jednolitą masę.
Pieczarki umyć i pokroić w plastry i dodać do
przecieru, gotować całość jeszcze ok. 30min.
Do słoików wlewamy przestudzony sos, dodajemy łyżeczkę
oliwy na wierzch i szczelnie zamykamy słoiki.
Tak przygotowane słoiki pasteryzujemy ok. 12 min.
Tak przygotowane słoiki pasteryzujemy ok. 12 min.